1.
Beplantning
Det bør tilstræbes at området ikke får karakter af plantage. Det er kønnest når man kan opleve den tætte beliggenhed ved havet.
Der bør ikke plantes for tæt og høje træer bør holdes på et minimum. Alle bør sikre et godt naboskab, hvor man tilstræber en beplantning til glæde for jer alle.
Beplantning og beskæring har til formål at værne om og beskytte områdets naturværdier (bakkepræg og naturlig vegetation).
2. Hegn
Ved indhegning af din grund bør tilstræbes levende hegn. Faste hegn og læmure er gode i direkte tilknytning til bygningerne. Plankeværker og hække bør derfor undgås og i stedet erstattes af buske og levende hegn hvor der også kan opnås gode betingelser for dyrelivet ligesom vejene beholder deres præg af natur.
For det oprindelige Kikhavn landsby gælder der særlige betingelser, hvor det er vigtigt at de i lokalplan 10.6 fastsatte regler for bebyggelse, hegn og beplantning, overholdes. Det samme gør sig gældende for Hesseløvej kvarteret, hvor lokalplan 25 også angiver retningslinjer for beplantning.
3. Veje
Mange af vore veje er meget smalle, da de er udlagt som ”6-alen-veje” – dvs. at de max er 3,70 m brede.
Fordelingsveje afrettes og støvdæmpes jævnligt af entreprenør hyret af Grundejerforeningerne og lokale vejlaug.
Grundejerne har ansvaret for og er forpligtede til at vedligeholde vejene og ligeledes beskære ud til vejmidten ud for egen matrikel. Vedligeholdelsen skal sikre at kommunens bestemmelser overholdes og ligeledes sikre at redningskøretøjer og renovationsbiler kan komme frem.
Af hensyn til fri passage på vejene for gående og kørende er det vigtig at holde rabatterne fri for beplantning. I tvivlstilfælde er det kommunen, som vejmyndighed, der har den endelige beslutning.
Ved parkering på vejene skal det foregå således, at man ikke holder til ulempe for færdslen herunder igen redningskøretøjer og renovationsbiler.
4. Trafik
Da vores veje bruges meget af børn og gående er det vigtigt at kørsel, uanset om dette sker i bil eller på cykel (mountainbike), foregår i moderat tempo. Vores veje er og vil fortsat være smalle og ofte med dårligt udsyn. Det er derfor IKKE i orden at køre mere end 10-20 km/t på vores veje (har vi håndværkere eller gæster, bør vi indskærpe og fortælle dem om disse regler også gælder for dem).
Samtidig opfordres håndværkere og leverandører mv. til at anvende mindst mulige køretøjer ved arbejdskørsel og leverancer af byggematerialer, af hensyn til vejnettets sårbarhed og vedligeholdelsesomkostninger.
5. Støj
På grund af det bakkede landskab er her meget lydt og vi skal alle være opmærksomme på at høj musik eller vedholdende hundeglam bør undgås/begrænses. Skal man holde fest, er det altid en god idé at informere de nærmeste naboer i forvejen.
Brug af motoriserede maskiner og andre støjende redskaber bør ske under hensyntagen til naboerne og bør kun foregå i tidsrummet 9-16 på hverdage og 10-13 i weekender og helligdage. Dette er kommunens regler.
6. Strand
Grundejerne opfordres til at bruge de offentlige nedgange til stranden og færdsel på diget er ikke tilladt.
Løse hunde må ikke medtages på stranden fra 1. april til 30. september og hundes efterladenskaber skal fjernes straks af hundeejeren.
Badning og anden strandaktivitet bør ske med behørig hensyntagen til dem, der bor tæt ved, således at støjende adfærd undgås, ligesom sejlads med speedbåde eller jetski ikke er tilladt. Stranden er til for os alle, men det kræver, at vi tager de nødvendige hensyn til dyr og mennesker. Enhver form for affald skal medtages efter ophold på stranden.
7. Oplagring
Der må ikke hensættes containere, skurvogne eller kølbåde, motorbåde, u indregistrerede køretøjer, herunder biler og campingvogne på matriklerne.
Der må ikke foretages udendørs oplag af affald, møbler, hvidevarer,
byggematerialer og lignende – med mindre det vurderes at være af underordnet betydning. Mindre oplag af haveaffald og kortvarige oplag af
byggematerialer i forbindelse med byggeri, er selvfølgelig tilladt.
8. Udlejning/udlån af huse
Ved udlejning/udlån af vores sommerhuse bør I sikre at ovenstående hensigter og retningslinjer er forklaret og gennemgået for lejerne, således at alle er bekendt med disse.
9. Belysning
Permanent udendørs belysning bør minimeres og skal altid være afskærmet for at undgå unødig lysforurening.
10.Byggeri
Skal der bygges, uanset om det er nyt byggeri, en totalrenovering eller en mindre tilbygning / udhus / garage, bør man naturligt informere naboerne inden arbejdet sættes i gang. Dette bør gøres så tidligt, at din nabo har mulighed for at komme med indvendinger. Ofte vil selv små ændringer kunne sikre din nabos ønsker om udsyn og indsyn. Når du har bygget, skal du sikre at vejen reetableres.
Det er ikke sikkert alle ønsker kan opfyldes, men så er alle i hvert fald orienteret, og unødige misforståelser bør kunne undgås.
11.Fyrværkeri
Fyrværkeri er en alvorlig trussel mod de mange stråtækte huse i Kikhavnsområdet og der skal kun en enkelt raket til at det kan gå gruelig galt. Der opfordres derfor til at enhver form for fyrværkeri overholder gældende lovgivning om en minimumafstand til stråtækte huse på 300 meter. HUSK, at der ligger en del stråtækte huse spredt i området.